Як зробити щасливими ваших літніх родичів?

COVID2019, Возраст, Здоровье, инфекционные заболевания, исследования, профилактика, фізкультура, харчування, эпидемии

Великі випробування вірусом майже позаду. Важче всіх переносили ізоляцію літні люди, адже були в зоні найбільшого ризику. Карантинні заходи поступово послаблюються і зараз життєво необхідно повернути радість и щастя у життя стареньких родичів, не дати їм піддатися хворобам в результаті хронічного стресу. Як же зробити життя дорогих вам людей насиченим і цікавим. Знайдіть для цього час! 

Пропонуємо декілька простих ідей.  І, повірте, вік не стане перешкодою для повноцінного активного життя. Станьте для своїх бабусь і дідусей вчителем, другом, гідом по сучасним технологіям. І не забувайте, що посмішка є найкращими ліками для хорошого настрою і бадьорості.

Розпочніть з душевної розмови. Розкажіть про себе, свої діла, роботу, друзів. Можете не сумніватіся, що це буде цікаво вашому родичу, адже за вами так скучили! Вислухайте уважно і його розповідь. Літні люди зберігають у пам’яті такі події історії вашого роду, які вам ніхто більше не розкаже. Подивіться разом старі фотографії в альбомі, покажіть свої у смартфоні. Бажано потім надрукувати для бабусі ті фото, які їй найбільше подобались. 

Багато позитивних емоцій викличе несподіваваний, без всякого приводу, подарунок, букет квітів, цікава книга, знайомство з вашим хлопцем або дівчіною, з вашим найкращім другом, спільна прогулянка, настільна гра, обід в ресторані, відвідування театру, кіно…  Така відкритисть, щедрість, довіра дасть поштовх до більш теплих родинних зв’язків, зробить і вас щасливішою людиною. 

Спільна ранкова гімнастика може корінним чином змінити життя людини похилого віку, направити на шлях оздоровлення душі і тіла, корекціі ваги, збереження гнучкості, спритності. Поділіться досвідом своїх тренувань, танців, фітнесу, продемонструйте спортивне приладдя, підкажіть, де у столиці можна приєднатись до оздоровчих груп, влитись у спортивний чі творчий колектив, оновити знання в університеті третього віку. Нові знання і навички надзвичайно цінні для літньої людини. Вони розвивають пам’ять, логічне мислення, уяву. Постійне тренування розумових здібностей протидіє розвитку хвороби Альцгеймера. Творчі заняття не дають нудьгувати і впадати у депресію.

Побалуйте ваших літніх родичів незвичною їжею, екзотичними фруктами. Нові смакові відчуття наче омолоджують організм людини. Приготуйте разом щось корисне з незвичних продуктів. Пікнік на природі додасть у життя стареньких додаткових радісних моментів. Не забувайте підтримувати їх і в подальшому.

Бережіть себе і своїх рідних!

Добавить комментарий