Всесвітній день нирки в Україні — 13 березня

нирки, профилактика

tulip.JPGУкраїна приєдналась до Глобального міжнародного проекту «Всесвітній день нирки», який підтримали вже 80 країн світу.
Вивчення освіченості населення стосовно факторів ризику розвитку захворювань показали, що більшість людей мають необхідність в додатковій інформації про стан свого здоров’я та можливості оздоровлення.
Ранні прояви таких хвороб, як артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, хвороби сечостатевої системи потребують особливої уваги, своєчасного звернення до лікаря.

13 березня 2008 року з 9.00 до 15.00 в рамках Всесвітнього дня нирки
в залах Будинку кіно Києва пройдуть школи для пацієнтів з факторами ризику розвитку хронічних захворювань нирок. До освітньої роботи залучаються провідні спеціалісти з ендокринології, кардіології, нефрології. Пацієнтів навчать вимірювати артеріальний тиск, цукор крові, рівень холестерину, оцінювати функцію нирок за допомогою підрахунку швидкості клубочкової фільтрації, раціонально харчуватись для попередження розвитку хронічної ниркової недостатності. Навички здорового способу життя, фізичної активності, зниження ваги тіла, подолання життєвих стресів, відмова від шкідливих звичок допоможуть протягом довгих років вести активне, повноцінне життя.

Добавить комментарий