10 викликів з боку туберкульозу та їх подолання

инфекционные заболевания, профилактика, Туберкульоз

13-14 листопада в Києві відбулась «ІІ Всеукраїнська конференція з питань національної відповіді епідемії туберкульозу: 10 викликів з боку туберкульозу та їх подолання». Організували проведення конференції Благодійний Фонд «Розвиток України», президент Р.Л.Ахметов, та ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій»

resize-of-img_2395.jpgВ обговоренні проблем подолання епідемії туберкульозу в Україні взяли участь відомі громадські діячі, представники зацікавлених Міністерств, Державного Департаменту з питань виконання покарань, Національного інституту фтизіатрії та пульмонології ім. Яновського, громадських організацій.
Проект резолюції передбачає звернення до відповідних структур держави для відпрацювання законодавчої, нормативної бази в сфері профілактики та лікування туберкульозу, координованих дій в цьому напрямку. Обговорені плани покращення поінформованості населення, доступу до діагностики та лікування представників груп високого ризику, надання необхідних соціальних послуг, оснащення протитуберкульозної служби. Розглянуті питання мультирезистентного туберкульозу та надання медичної допомоги в установах виконання покарань.

Добавить комментарий