Знижки на ліки для хворих на гіпертонію

гіпертонія, Здоровье, профилактика, Товары для здоровья

gipertoniyaВ Україні і місті Києві удосконалюється реалізація пілотного проекту державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Розширений перелік антигіпертензивних засобів, на які поширюється дія пілотного проекту державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Перелік затверджений додатком до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.06.2013 №554 «Питання удосконалення реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Рецепт на придбання ліків зі знижкою можна отримати у лікаря первинної ланки — терапевта, педіатра, сімейного лікаря, а також у лікаря-кардіолога. Кияни, які мають проблеми з підвищеним тиском, можуть звернутися до лікаря, обстежитись і, за необхідності, розпочати лікування.

За довідками щодо реалізації в місті Києві пілотного проекту державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою можна звернутись на Гарячу лінію Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації за телефоном:    (044) 234-55-26      у робочі дні: з 10.00 до 13.00 та з 14.00 до 17.00.

ПЕРЕЛІК
міжнародних непатентованих назв лікарських засобів (у вигляді таблеток та капсул) та їх комбінації, на які поширюється дія пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

Міжнародна непатентована назва українською мовою

Міжнародна непатентована назва англійською мовою

Засоби, що діють на ренін-ангіотензинову систему та їх комбінації

Еналаприл (монопрепарат)

Enalapril

Еналаприл (комбінація з гідрохлортіазидом)

Enalapril and thiazides

Лізиноприл (монопрепарат)

Lisinopril

Лізиноприл (комбінація з гідрохлортіазидом)

Lisinopril and thiazides

Блокатори бета-адренорецепторів

Бісопролол (монопрепарат)

Bisoprolol

Метопролол (монопрепарат)

Metoprolol

Небіволол (монопрепарат)

Nebivolol

Антагоністи кальцію та їх комбінації

Амлодипін (монопрепарат)

Amlodipine

Амлодипін (комбінація з лізиноприлом)

Amlodipine and lisinopril

Ніфедипін (монопрепарат)*

Nifedipine

__________
*Крім лікарських засобів короткої дії.”.

 

Добавить комментарий