Киевская акция профилактики гипертонии. Київська акція профілактики гіпертонії.

гіпертонія, Здоровье, ожиріння, профилактика, Сердце, фізкультура

Киевская акция профилактики гипертонии, посвященная Всемирному дню здоровья – 7 апреля 2008 года

Київська акція профілактики гіпертонії, присвячена Всесвітньому дню здоров’я – 7 квітня 2008 року

Урочисте відкриття відбудеться 6 квітня 2008 року о 12.00 біля Арки Дружби Народів Центрального парку культури і відпочинку міста Києва

Причиною інфарктів, інсультів є, головним чином, закупорка артерій, яка заважає кровопостачанню життєво важливих органів – серця та головного мозку. Жирові відкладення на внутрішніх стінках судин звужують їх отвори та роблять менш гнучкими. Це явище, яке називають атеросклерозом, підвищує вірогідність закупорки судин згустками крові. Жирові відкладення з’являються в результаті куріння, неправильного харчування, недостатньої фізичної активності. Рання стадія процесу відмічена вже у 10-річних дітей. Значна частина серцево-судинних захворювань виникає в ранньому віці. Діти потребують допомоги дорослих у формуванні здорових звичок, безпечної для здоров’я поведінки, в тому числі збалансованого харчування, навичок фізичної активності. Своєчасне звернення до лікаря при ранніх проявах захворювань може попередити багато судинних катастроф.
 Важливим фактором ризику є підвищений артеріальний тиск. Судина серця, особливо ушкоджена, під впливом високого тиску крові може розірватись, порушивши кровопостачання  серцевого м’язу. Крім того, згустки крові можуть потрапити до головного мозку, перекрити вузькі артерії, припинивши живлення нервової тканини. Це найбільш поширені причини смертності та інвалідизації населення.
Захворюваність на хвороби системи кровообігу в Києві за останні п’ять років зменшилась на 12%. Певну роль у такій позитивній динаміці виконують масові інформаційно-оздоровчі акції профілактики гіпертонії, які стають в місті традиційними.
Головне управління охорони здоров’я, Київський міський Центр здоров’я проводять до Всесвітнього дня здоров’я – з 6 по 9 квітня доступне, безкоштовне для населення вимірювання артеріального тиску в громадських місцях, залучивши до справи студентів міських медичних коледжів, студентів та інтернів Медичного інституту Української Асоціації народної медицини. Співорганізаторами акції виступають також ДМТ-Центр, Українська асоціація боротьби з інсультом, Спортивний клуб «Юка», Адвентистський міжнародний медичний центр, оптова фірма «Лучисте» групи компаній «Фокстрот», Медичний інститут Української Асоціації народної медицини, Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця,  КП «Фармація», Українська серцева фундація. Інформаційний спонсор акції – газета «Комсомольская правда в Украине».
Навчання студентів, організація вимірювань на сотнях спеціально організованих пунктів здійснюється завдяки багаторічній співпраці Київського міського Центру здоров’я з компанією ДМТ-Центр – ексклюзивного постачальника в Україну японських вимірювачів артеріального тиску «Ей енд Ді». Безпрецедентна соціальна активність цієї компанії, надання в безкоштовне користування сучасних апаратів дозволило лише в минулому році обстежити близько 20 тисяч киян. Не можна не відмітити, що серед молоді у віці від 16 до 29 років високий артеріальний тиск у чоловіків спостерігається в 3,2 рази частіше, ніж у жінок. Тому увага людей під час акцій звертається на фактори ризику розвитку захворювань, безкоштовно поширюється освітня література, до пропагандистської роботи залучаються керівники охорони здоров’я столиці, відомі громадські діячі.
Урочисте відкриття акції супроводжуватиметься виступами спортивних колективів. Показове тренування зі спортивно-оздоровчої ходи продемонструє група, очолювана Заслуженим тренером України, співробітником Дарницького Центру здоров’я  Шимком О.М. Свою майстерність покажуть діти — члени велосипедного клубу. Спортивний клуб «Юка» на спеціально встановленому майданчику організує змагання з мініфутболу, свої видання в подарунок переможцям надала газета «Комсосмольская правда в Украине».

Добавить комментарий